U više navrata naglasili smo potrebu da Dinamo kao klub, ali i hrvatska nogometna reprezentacija zaslužuje novi moderan stadion koji će budućnost hrvatskog nogometa podići na još višu razinu. Također, smo naglasili da se kao Inicijativa zalažemo za stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala povijest hrvatskog i zagrebačkog nogometa.

Pitanje koje izaziva odbojnost javnosti prema temi izgradnje stadiona je pitanje tko će platiti rušenje starog i izgradnju novog Maksimira, koji je danas betonsko ruglo.

Kako bi spriječili odbojnost prema ovoj temi i tako ujedinili sve Dinamove navijače i same građane Zagreba u jedan cilj za koji vjerujemo da je na ponos i korist, usuđujemo se reći, cijele Hrvatske razjasnit ćemo model po kojem Dinamo planira izgraditi novi stadion. Model koji porezne obveznike neće stajati ništa!

Financijski teret gradnje stadiona, po modelu gradnje za koji se zalaže Uprava Dinama, snosit će sam klub uz strateške partnere. Zadatak grada je da omogući formalno pravne pretpostavke, kroz odluku o pravu građenja.

Iz navedenog možemo zaključiti da izgradnja stadiona neće porezne obveznike stajati ništa, nego naprotiv, oni će samo profitirati od toga, kao i proračun Grada Zagreb jer novac koji je Grad odvajao za održavanje stadiona više neće biti potreban.

Podsjetimo od 2016. do 2020. godine trošak održavanja stadiona bio je 46 milijuna kuna, a Dinamo je iz gradskog proračuna dobio 29 milijuna kuna.

Jedino navijači skupa mogu doprinijeti da se ova cijela priča realizira i da doživimo naš novi Maksimir, sjajan i dostojan Dinama, Zagreba i Hrvatske.

Stoga lajkajte, komentirajte i dijelite naše objave.
Pozovite svoje prijatelje da nas zaprate.
Što nas je više naš glas se jače i dalje čuje.
ZAJEDNO SMO JAČI!

DINAMO IZNAD SVIH